• Σα. Ιούλ 27th, 2024

Οι Lakers Ενδέχεται να Επιδιώξουν τον Προηγούμενο Προπονητή της Χρονιάς Αντί του JJ Redick για τη Θέση του Κύριου Προπονητή

ByΠάολα Φωκά

Ιούν 6, 2024

Οι Los Angeles Lakers, ανάλογα με το ποιον ακούτε, είτε είναι βαθιά στην αναζήτηση για νέο κύριο προπονητή είτε μόλις στην αρχή αυτής της προσπάθειας.

Η κύρια συζήτηση που προκύπτει από το στρατόπεδο των Lakers είναι ότι το Λος Άντζελες φαίνεται να επικεντρώνεται σε δύο κύριους υποψήφιους, τον σχολιαστή του ESPN JJ Redick και τον βοηθό προπονητή των New Orleans Pelicans, James Borrego.

Ο μακροχρόνιος ειδικός του NBA, Marc Stein, αποκάλυψε την Τετάρτη στο Substack του ότι οι Purple and Gold φαίνεται να έχουν έναν πρόσφατο Προπονητή της Χρονιάς κατά νου… εάν καταστεί διαθέσιμος.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο τρέχων προπονητής των Detroit Pistons, Monty Williams, μόλις ολοκλήρωσε την πρώτη του σεζόν ενός σκληρού εξαετούς συμβολαίου αξίας 78,5 εκατομμυρίων δολαρίων, οδηγώντας το Ντιτρόιτ στο χειρότερο ρεκόρ του NBA για το 2023-24, 14-68. Με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ομάδας, Trajan Langdon, τώρα στο τιμόνι της διοίκησης των Pistons, κανείς δεν ξέρει αν θα επιλέξει να απομακρυνθεί από το σχέδιο του προηγούμενου γενικού διευθυντή, Troy Weaver, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει και τη θέση του Williams.

Όπως σημειώνει ο Stein, ο Williams ήταν αρχικά υποψήφιος για τη θέση του κύριου προπονητή των Lakers το 2019, μαζί με τον Tyronn Lue. Τελικά, ο Williams υπέγραψε με τους Phoenix Suns. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων σεζόν του με τους Suns, οδήγησε την ομάδα σε ένα ρεκόρ 194-115 και σε τρεις συμμετοχές στα πλέι οφ, συμπεριλαμβανομένων των τελικών του NBA το 2021. Απολύθηκε αφού η ομάδα έπεσε στους μελλοντικούς πρωταθλητές Denver Nuggets στον δεύτερο γύρο των πλέι οφ της Δυτικής Περιφέρειας, την άνοιξη του 2023.