• Σα. Απρ 20th, 2024

Βρετανία: «Φάτε γογγύλια» προτείνει στο λαό υπουργός ως απάντηση στην έλλειψη λαχανικών

«Μη σκέφτεστε μόνο τα μαρούλια και τις ντομάτες, μπορείτε να φάτε και… γογγύλια», ήταν η πρόταση της Τερίς Κόφι, υπουργού Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων της Βρετανίας, μετά τις ελλείψεις λαχανικών που επικρατούν στην χώρα.

Την Τετάρτη, ο μεγαλύτερος όμιλος σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, Tesco, ακολούθησε τους αντιπάλους Asda, Morrisons και Aldi στην επιβολή ορίων στα λαχανικά που μπορούν να αγοράζουν οι καταναλωτές, λόγω της έλλειψής τους.

Οι ελλείψεις έχουν επιδεινωθεί, καθώς το υψηλό ενεργειακό κόστος οδηγεί σε μικρότερη παραγωγή στα θερμοκήπια στην Βρετανία και την Ολλανδία, σε συνδυασμό με προβλήματα στη συγκομιδή στη νότια Ευρώπη και τη βόρεια Αφρική.

Η αρμόδια υπουργός, Τερίς Κόφι, τόνισε ότι οι Βρετανοί θα μπορούσαν να τρώνε περισσότερο εποχιακά λαχανικά, παρότι οι καταναλωτές είχαν συνηθίσει τα σούπερ μάρκετ να διασφαλίζουν διαθεσιμότητα σχεδόν όλων των προϊόντων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Οι ελλείψεις μπορεί να διαρκέσουν ένα μήνα

«Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι αγαπάμε τις ιδιαιτερότητες που έχουμε σε αυτή τη χώρα», δήλωσε στο βρετανικό κοινοβούλιο η Κόφι.