• Κυ. Σεπ 8th, 2024

Ο πιο όμορφος παραλία της Ευρώπης βρίσκεται στη Μάλτα

ByΕύα Μελά

Ιούλ 1, 2024

Για πολλούς Γερμανούς, η περίοδος διακοπών έχει αρχίσει ξανά. Όμως, περιλαμβάνει ο προορισμός των διακοπών τους μια από τις ομορφότερες παραλίες της Ευρώπης;

Μια φρέσκια αύρα θαλασσινού αέρα, ο ήχος των κυμάτων στα αυτιά και το λαμπερό φως του ήλιου στο πρόσωπο – σε αυτά ανυπομονούν πολυάριθμοι Γερμανοί τουρίστες αυτό το καλοκαίρι. Κυρίως στις νότιες χώρες της Μεσογείου, από την Τουρκία μέχρι την Ελλάδα και την Ισπανία, κατευθύνονται και πάλι το 2024 πολλοί ταξιδιώτες. Αυτές οι χώρες είναι γνωστές για τις όμορφες παραλίες τους – αλλά ποια παραλία κερδίζει τις περισσότερες εντυπώσεις από τους τουρίστες, αυτό καθορίζεται κάθε χρόνο από την οργάνωση «European Best Destinations» (EBD). Στις έρευνές της συμμετέχουν κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Οι καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών – οι κορυφαίες του 2024
Η καλύτερη παραλία της Ευρώπης για το 2024 μπορεί να εκπλήξει πολλούς. Δεν βρίσκεται στα πολυσύχναστα τουριστικά μέρη της Ισπανίας, της Ελλάδας ή της Ιταλίας. Αντίθετα, πρόκειται για έναν σχετικά άγνωστο παραλιακό τμήμα στη Μάλτα: τον κόλπο Ghajn Tuffieha στα βορειοδυτικά του νησιού. Εντυπωσιάζει με τους επιβλητικούς βράχους και τις πήλινες πλαγιές που περιβάλλουν την κόκκινη αμμουδιά, και κατάφερε να κερδίσει την προτίμηση πολυάριθμων ταξιδιωτών. Η παραλία βραβεύτηκε επίσης με τη «Γαλάζια Σημαία», ένα οικολογικό βραβείο που υποδεικνύει την καθαρότητα του νερού και της γύρω φύσης.

Κάνετε διακοπές στην Αλγκάρβε; Τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε και τη δεύτερη καλύτερη παραλία σύμφωνα με την κατάταξη. Ο Praia de Monte Clerigo βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα από την μικρή πόλη Aljezur και είναι εύκολα προσβάσιμος μέσω ασφαλτοστρωμένου δρόμου. Οι ταξιδιώτες ανταμείβονται με μια γραφική παραλία, ενσωματωμένη ανάμεσα σε τραχείς βράχους. Η παραλιακή περιοχή είναι δημοφιλής όχι μόνο σε οικογένειες, αλλά είναι ιδανική για σερφ λόγω των κυμάτων.