• Τε. Απρ 24th, 2024

Βισκαϊκός κόλπος: ένα δελφίνι βρέθηκε ακρωτηριασμένο

ByΕύα Μελά

Φεβ 20, 2023

Μια ομοφοβική επιγραφή με στόχο την οργάνωση Sea Shepherd χαράχτηκε στη σάρκα ενός δελφινιού που βρέθηκε ακρωτηριασμένο στον Βισκαϊκό Κόλπο το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου.
Λείψανα δελφινιών εκτέθηκαν στο λιμάνι της Λα Ροσέλ, Charente-Maritime, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου. Η ένωση Sea Shepherd θέλει να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την τύχη αυτών των κητωδών που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια μιας θαλάσσιας περιπολίας την προηγούμενη ημέρα στον Βισκαϊκό Κόλπο. Ένα από τα δελφίνια ήταν ακρωτηριασμένο. Στη σάρκα του ζώου είχε χαραχτεί μια ομοφοβική επιγραφή που στόχευε την ένωση.

Νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση
Η Sea Shepherd καταγγέλλει τον θάνατο χιλιάδων δελφινιών που συλλαμβάνονται τυχαία από αλιευτικά εργαλεία κάθε χρόνο. Τον Ιούλιο του 2020, η Γαλλία προειδοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έλλειψη προστασίας αυτών των απειλούμενων ειδών. Έτσι, τον Δεκέμβριο του 2022, η κυβέρνηση έλαβε νέα μέτρα. Στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός των μηχανότρατων που είναι εξοπλισμένες με κάμερες παρακολούθησης και να ενθαρρυνθούν οι αλιείς να χρησιμοποιούν ακουστικά απωθητικά. Σύμφωνα με τη Sea Shepherd, σχεδόν 10.000 δελφίνια πεθαίνουν κάθε χρόνο ως αποτέλεσμα της αλιείας.