• Σα. Απρ 27th, 2024

Καιρικές συνθήκες: Προγνώσεις για επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένεται να επιδεινωθεί ο καιρός από το βράδυ της Τετάρτης (20/12) έως και τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (21/12). Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές, συνοδευόμενες από έντονες αστραπές και πιθανόν χαλαζοπτώσεις. Η αστάθεια στον καιρό αναμένεται να ξεκινήσει από το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ οι βροχές θα αρχίσουν από το Ιόνιο και θα εξαπλωθούν σταδιακά προς τις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, την Πελοπόννησο και αργότερα προς την ανατολική Στερεά και τα νησιά του Αιγαίου.

Αν και τα φαινόμενα αναμένεται να είναι γενικά ήπια, το βράδυ της Τετάρτης (20/12) έως τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (21/12), θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, με μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανές χαλαζοπτώσεις. Σε άλλες περιοχές της χώρας αναμένεται ηλιοφάνεια, με τοπικές νεφώσεις, παγετό στις πρώιμες πρωινές ώρες στα βόρεια και ομίχλες τόσο πρωί όσο και βράδυ στα ηπειρωτικά.

Οι θερμοκρασίες αναμένεται να μειωθούν ελαφρώς, φτάνοντας τους 14 βαθμούς στα βόρεια, 14 στα κεντρικά, 16-17 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και ακόμη και τους 20 βαθμούς στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν μετριοπαθώς στα πελάγη 3-5 μποφόρ, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα μπορεί να φτάσουν τοπικά και τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια, ενώ σταδιακά αναπτύσσονται νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή ψιλή βροχή από το μεσημέρι και μετά, ενώ το βράδυ ανα